luni, 3 decembrie 2012

Mita Electorală



Primarul organizează alegerile la care chiar el este candidat ?
În mod norml ,  trebuie să demisioneze cu min 3 luni !




Primarii fac cărțile la alegeri ! 
Primarii sunt responsabili pentru sărăcia localităților pe care le conduc !
Transparența cheltuirii banului public este esențială in mecanismul de gestionere a resurselor intr-o comunitate .

Mazăre (și mulți alții) , parcă se plictisise de cite ori a cistigat !!! Trebuie modificată Legea Electorală , ca primarul in funcție să fie suspendat cu 3 luni inaintea alegerilor !nainte ?


Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Europa privită din viitor

  5. Hrana vie

  6. Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

  7. Destinatii uimitoare pe glob

  8. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  9. Primarul care nu frură

  10. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  11. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  12. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  13. O Nouă Republică

  14.    A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  15. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

  16. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  17. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  18. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  19. Fii propriul tău nutriționist

  20. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  21. Slăbești daca esti motivat

  22. Serbet de ciocolata

  23. Set medical Covid necesar acasă

  24. Medicament retras - folosit în diabet

  25. Brexit-ul - Spaima Europei

  26. Virusul Misterios

  27. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

  28. Sistemele solare - apă caldă

  29. Economisirea energiei electrice

  30.  Hoțul de cărți

  31. Aparitia starii de insolventa

  32. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  33. Microbii din organismul uman

  34. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  35. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  36. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  37. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  38. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea - Asasinii Economici


În primele trei săptămâni de campanie electorală au fost aplicate amenzi în valoare de peste 100.000 de lei şi se fac verificări cu privire la 31 de sesizări privind infracţiunea de mită electorală, a informat astăzi purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Monica Dajbog,

"În cele trei săptămâni de campanie electorală au fost constatate 224 de contravenţii, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 100.000 de lei şi se efectuează verificări cu privire la 215 sesizări privind posibile infracţiuni, dintre care 31 se referă la mită electorală. Dintre sesizările privind mita electorală majoritatea se referă la organizarea unor mese festive gratuite, oferirea de alimente sau băuturi alcoolice, sau oferirea unor servicii gratuite, medicale sau juridice", a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Noua mită electorală: consultații la ochi și sfaturi gratuite. Autocarele lui Oajdea pleacă glonț spre mănăstiri


Neputând să mai dea găleți și cizme alegătorilor, candidații au găsit soluția ingenioasă a prestării de servicii. Îți fac analiza sângelui, îți dau consultații juridice, te invită la restaurant sau te duc în excursii de „oxigenare”. Farsa e totală: candidații sunt în stare să pupe și pantofii alegătorilor în această lună care aproape se încheie.

Pungile cu zahăr şi ulei oferite alegătorilor s-au transformat la Iaşi în servicii gratuite. În plină campanie electorala mai mulţi candidaţi promit ieşenilor excursii, consultaţii medicale şi juridice gratuite.

Unii candidaţi au anunţat pe paginile de Facebook ca oferă consultaţii medicale gratuite, alţii au organizat caravane medicale în oraş. Este cazul medicului  Marin Burlea, care, împreună cu Anton Doboş, a organizat o caravană medicală în colegiul 5, în care candidează din partea USL pentru Senat, respectiv Camera Deputaţilor. 

Zeci de pensionari au stat la coadă pentru un consult medical gratuit, însă caravana a fost oprită după puţin timp. „Biroul Electoral Central a stabilit că nu este legală. Sunt oarecum de acord cu ei, dar asta este valabil doar pentru cei care fac acest lucru doar în campanie electorală. Nu este prima dată când ofer consultaţii gratuite, de destul de mult timp eu fac ecografii gratuite pentru pensionari la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Deocamdată, am sistat tot, vom reveni după alegeri”, a spus medicul Marin Burlea.

Alţi candidaţi, de această dată din partea ARD, au anunţat consultaţii oftalmologice şi ginecologice gratuite pe paginile de Facebook. Medicul Camelia Bogdănici spune că aceste consultaţii sunt oferite de mai mult timp şi că nu au legătură cu campania elecorală. „Întotdeauna am făcut acest lucru, deci nu pot fi considerate mită electorală. Oamenii au venit la consultaţii după ce au văzut anunţul pe Facebook şi au venit din tot oraşul, nu doar din colegiul în care candidez”, a spus Camelia Bogdănici.

Avocata Maria Aldea este cercetată de procurori după ce, pe pagina acesteia de Facebook, a apărut un mesaj care promitea consiliere juridică gratuită. „Anunţ electoratul Colegiului 9 că în zilele de marţi, joi, vineri, între orele 17-19, pun la dispoziţie avocaţi din cadrul Baroului Iaşi ce vor oferi consiliere juridică gratuită”.

Candidata ARD a negat că ar fi postat acest anunţ. „E o tâmpenie. M-am crucit când am aflat. N-am dat nici un fel de consiliere juridică”, a spus aceasta pentru Ziarul de Iaşi. Ulterior anunţul a dispărut fiind înlocuit cu o precizare: „Datorită faptului că sistemul de securitate al paginii era unul foarte scăzut, au existat o serie de postări ce nu corespund intenţiilor şi principiilor noastre. Exemplific în acest sens anunţul privind acordarea de consultanţă juridică de către avocaţi din Baroul Iaşi, mesaj ce nu ne aparţine".

Pe masa procurorilor a ajuns şi o sesizare privind o petrecere electorală organizată de candidatul USL Anton Doboş. Petrecerea a avut loc pe 22 noiembrie, iar cei care au participat au ieşit din restaurant cu sacoşe pline în mâini. Organizatorii spun însă că nu a fost vorba despre o întâlnire electorală şi că pungile conţineau obiecte promoţionale, permise de lege, cel mai scump obiect fiind o cană care nu depăşeşte valoarea de 4 lei.

Candidatul PP-DD Daniel Oajdea a ales un alt mod de a se face plăcut electoratului. Acesta a promis alegătorilor sute de excursii la mănăstirile din judeţele învecinate. Primele două autocare au plecat pline ochi din Iaşi în urmă cu două săptămâni.

31 de sesizări privind infracţiunea de mită electorală sunt verificate de MAI


EVZ.ro 
Autor: Irina Marinescu


Cristian Boureanu, DOSAR PENAL pentru mită electorală
Poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele deputaţilor PDL Cristian Boureanu şi Dan Marian, candidaţi pentru noi mandate în judeţul Vaslui, pe motiv că aceştia ar fi oferit mici drept mită electorală spectatorilor unui meci de fotbal desfăşurat în Huşi.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, dosarul penal în acest caz a fost întocmit în urma unei plângeri făcute de către unul dintre contracandidaţii lui Cristian Boureanu, care susţine că atât deputatul PDL cât şi colegul său de partid, Dan Marian, au încălcat legea alegerilor parlamentare.
Astfel, candidatul USL la Camera Deputaţilor în Colegiul 6 Vaslui, Toader Dima, arată în sesizarea respectivă că cei doi parlamentari au oferit mici spectatorilor care asistau la un meci de fotbal. Mâncarea şi băutura ar fi fost împărţite oamenilor de către reprezentanţii de campanie ai deputaţilor PDL, care s-ar fi îmbrăcat în ospătari şi au mers printre băncile spectatorilor.
"În sesizarea depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi şi care a ajuns ulterior la Poliţie, candidatul unui partid reclamă că, în timpul desfăşurării unui meci de fotbal pe Stadionul Municipal Huşi, doi candidaţi ai unei alianţe politice au distribuit spectatorilor produse alimentare. În cauză, s-a întocmit dosar penal, care a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerea de declinare a competenţei către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere calitatea de parlamentar a persoanelor reclamate", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.
La rândul său, deputatul Dan Marian, candidat din partea ARD la Senat în Colegiul 3 Vaslui care cuprinde şi zona municipiului Huşi, a spus că a participat la acel meci, dar că nu a oferit băuturi sau produse alimentare spectatorilor drept mită electorală.
"Eu am avut calitatea de invitat la acel meci, o cupă a firmelor la fotbal, pentru a înmâna diplome de excelenţă la doi profesori din Huşi. După partidă, jucătorii şi reprezentaţii firmelor au rămas la un mic şi o friptură, dar fiecare şi-a plătit consumaţia. Eu nu am avut nicio implicaţie financiară şi, mai ales, nu a fost nimic electoral acolo. M-au abordat oamenii la stadion, dar le-am vorbit de propunerea noastră pentru salariul minim pe economie dacă vom ajunge la guvernare. Dar nu au fost afişe, pliante sau banere. Deci nu este nimic adevărat şi, în consecinţă, după ce se va încheia cercetarea împotriva mea, îi voi face plângere penală domnului Dima pentru denunţ calomnios", a precizat deputatul Dan Marian.
De asemenea, deputatul Cristian Boureanu a afirmat că nu a fost în acea zi la Huşi, acuzaţiile fiind nefondate.
"Eu nu am ajuns în municipiul Huşi în acea zi, aşa că nu aveam cum să fiu nici la acel meci de fotbal. Din ceea ce am aflat şi eu, jucătorii au rămas după partidă, acolo, între ei", a spus Cristian Boureanu.
Deputatul PDL a adăugat că-i va face şi el plângere penală contracandidatului său la Camera Deputaţilor, Toader Dima, pentru denunţ calomnios.

 REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu